Cineva a ajuns pe blogul meu cautand “câte zile pot da unui copil de 3 ani algocalmin fiole”.
Din cate stiu, copiilor de 3 ani NU li se da Algocalmin fiole, se folosesc cateva picaturi cand au febra mare, DOAR atunci. Si nu des.
Pentru durere, incercati Panadol sau Nurofen, siropuri speciale pentru copii.

Indicatii

Algii de diverse cauze: nevralgii, dureri dentare si de sfera O.R.L., dureri artrozice, artritice, din poliartrita cronica evolutiva, mialgii. Sindrom febril.

 

Contraindicatii

Alergie la derivati pirazolonici, leucopenie, granulocitopenie, afectiuni hepatice, afectiuni renale, porfirie, deficit de glucoza-6 fosfat dehidrogenaza.

Precautii

Produsul poate determina granulocitoza indiferent de doza administrata. Intoleranta poate sa apara fie dupa prima administrare, fie dupa mai multe administrari si poate fi de tip reactie incrucisata cu aspirina.

Reactii adverse

Hematologice-agranulocitoza, anemie sau trombopenie, reactii alergice cutanate de diferite intensitati, rar insuficienta renala sau nefropatie interstitiala; crize de astm la pacientii cu alergie incrucisata cu aspirina, uneori colorarea in rosu a urinii.

Sarcina si alaptare

Se va administra in timpul sarcinii numai dupa aprecierea corecta a riscului si beneficiului terapeutic. Este de preferat sa nu se administreze mamelor care alapteaza.

Posologie si mod de administrare

Adulti: Pana la 1-2 comprimate de 2-3 ori/zi sau 1-2 fiole in injectie i.m. profunda sau per os; 1 comprimat sau 1 fiola la nevoie. Copii peste 15 ani: 1 comprimat de 2-3 ori/zi sau la nevoie. Comprimatele se administreaza cu un pahar mare de apa. In caz de febra mare, in mediul spitalicesc se poate administra 1 fiola i.v., in cazul in care nu exista antecedente de alergie la Algocalmin.

Advertisements