Ajung la fundul rezervorului de rabdare. Copilul vrea sa suga, copilul vrea sa doarma, copilul vrea sa stea cu tzitza in gura, copilului ii ies caninii, copilul are nasul infundat. Ma-sa copilului vrea doar sa se aseze pe burta si sa doarma.

Copilul e pus in pat la 9 si un pic. Cu putin noroc, doarme macar 30′. Apoi se trezeste si plange. Ma-sa se duce si-i da tzitza sa adoarma la loc. Dupa 20 de minute, s-ar ridica din pat (deh, vase de spalat, sot de scarpinat, film de vazut). Copilul refuza sa renunte la tzitza lui. Mai stam 10 minute. Deja dincolo se aud sunetele pregatirii de somn, domnu’ sot se gandeste ca nici azi nu vede filmu’. Inca 10 minute. Ii pun ser in nas. Inca 10 minute. Apoi… cine mai stie cat e ceasul? Ma gandesc la ce trebuie pus in frigider, ce sa gatesc in weekend, copilul da semne de somn, fur repede sfarcul din gurita, si atunci………..

GOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLL

Copilul deschide ochii socat, primeste tzitza inainte sa inceapa sa urle. Mama-sa injura in gand vecinul de sus si pe-ala de jos, ca nu stie exact a tipat. Copilul incepe sa planga, ma-sa se enerveaza (sta cu el de atata timp, draci somn, vrea sa se spele pe dinti, ii e sete). Sotu’ vine sa stea cu copilul urlator, mama se spala pe dinti, uita ce trebuia pus in frigider, uita sa umple sticla cu apa.

Inapoi la copil, pune-i tzitza, hai s-o aspiram cu pompita. Toata lumea in pat, ta-sau citeste, ma-sa n-are destula lumina de la veioza. Copilul da sa adoarma cand

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

GOOOOLLLL-ul anterior paleste fata de asta. Copilul se face mic langa mama, ta-sau sare din pat, se aude zdrang, lumina la bucatarie si un sunet inconfundabil de calorifer lovit cu ceva. Sper ca l-au auzit si vecinii de sus si aia de jos.

A mai trecut o noapt in care am dormit juma’ de noapte. Imi seaca rabdarea. Parca ne-am fi intors in prima luna. Atunci Irina ar fi stat lipita de tzitza, sa manance, sa doarma, pe post de suzeta. Cum dispaream din peisaj, urlete. Mai ales noaptea. Si ma termina suptul din 15 in 15′, din 30 in 30′, cum putea sa-i fie foame asa repede, ce o deranja? scutec schimbat, suficient de cald, nu prea cald. Atunci am rezolvat problema luand-o cu mine in pat (Dormea mult mai bine asa). Dar acum are 1 an si 4 luni, ce pot sa-i mai fac? Stiu ca-i ies dintii, i-au mai iesti si altii, stiu ca are nasul infundat, dar incep sa fiu coplesita. Cu cat vreau sa ma retrag mai mult, cu atat se agata mai mult de mine. Si ma simt asa obosita, fizic, dar mai ales psihic…
Supt, supt, supt, toata noaptea. Nu ma pot duce la baie fara sa se trezeasca si sa urle. Nu ma pot intoarce de pe o parte pe alta fara sa nu se trezeasca. Sa doarma in alta parte – cum sa ajungem la chestia asta? Fiindca ea adoarme doar la san. Ofera cineva o tzitza bionica?

Advertisements