Poate un film de actiune sa fie calitativ? Un film cu efecte speciale desosebite sa fie artistic? Un film cu impuscaturi si ucideri sa fie memorabil?

Da, poate. Atunci cand actiunea/impuscaturile/uciderile nu sunt gratuite.

Drive“e un film despre… habar n-am despre ce e, actiunea vorbeste de la sine. Un tip (Ryan Gosling, magistral) conduce masini (in cascadorii, in jafuri, in plimbari). Intalneste o veina cu un copil, al carei sot va iesi de la inchisoare. Il ajuta pe sot cu un jaf care iese nasol. Tipul tre’sa fuga.

Asta nu e un film de vazut pentru ca are o super poveste sau o super idee. Merita vazut pentru jocul actorilor (cel din priviri, ca sunt putine cuvinte). Pentru soundtrack (superb!). Pentru regie. Alta parere aici.

Apropo, ultima scena m-a enervat nitel, parca era un cadru din “Politist adjectiv”(btw, mie mi-a placut filmul ala la cinema, acasa il opream dupa 10 minute). “Drive”are cateva scene lungi, altele dinamice, dar totul se leaga. E un film legat, omogen, frumos. Scenele violente sunt executate impecabil – adica repede, realiste si scurte.

Regizorul a regizat+a scris scenariul de la “Valhalla rising“(acela e primul film din viata mea pe care nu l-am inteles). Ma bucur ca a mai renuntat la violenta si a lasat-o doar cand serveste unui scop.

Ryan spune multe din priviri (i think i’m in love with the guy, desi nu-mi plac tipii cu ochi albastri). E asa fain cand apare cu geaca cu scorpion auriu pe spate si  doar zambeste din varful buzelor. Carey Mulligan joaca surprinzator de bine, avand in vedere ca scoate asa putine cuvinte. Dupa cum spuneam, filmul e mai degraba un joc al privirilor.

Ryan on “Drive”- IMDB autobiography quote – I was very ill, and we were sitting there not really able to communicate. He looks at me with tears in his eyes, and he starts singing at the top of his lungs and hitting his knees, and he says, ‘I know what this movie is, it’s a movie about a guy who drives around listening to pop music because it’s the only way he can feel.’

Seamana cu Irreversible doar in 2 privinte: are o scena cu terciuirea unor creieri, si are o scena superba (sarutul din lift) inainte de o secventa extrem de violenta.

In nici un caz nu seamana cu Transformers Dark side of the Moon – o pierdere de vreme, efecte speciale irosite pe o prastie de film al carui scenraiu se demonteaza in 2 secunde. Rosie are picioare lungi si-atat, in rest e anacronica (ea joaca bine, dar in filmul gresit). Megan Fox avea mai multa personalitate. Timp pierdut pe geam.

Advertisements