Greu de scris despre o persoana pe care n=am vazut-o niciodata. Careia ii cunosc numele si cateva lucruri de duzina, insa tin cu tot dinadinsul sa scriu despre ea. Mi-e drag pe cat de drag imi poate fi un om pe care nu l-am cunoscut decat din franturi, si poate e foarte diferit de cum cred eu ca este, dar nu ma sperii usor si tot mi-e drag.

Despre fiinta asta stiu ca e o supravietuitoare, a trecut prin cateva experiente medicale urate, si-a reusit sa le depaseasca. E curajoasa si orgolioasa, usor iritabila, ca un Leu de treaba. Tot ca pe un Leu de treaba, o banuiesc de-o usoara superficialitate, pentru predispozitia spre reviste/articolase/filme scurte sau funny, dar am vazut ca se poate implica si intr-o carte mai serioasa. Momentan e pasionata de Jules Verne si devoreaza Elle, Tabu luna de luna.

Dar sa nu-i lipesc eticheta de superficiala draguta si atat. Pentru ca are sange rece si poate fi al naibii de practica. De fapt, se pricepe foarte bine la matematica si stie ca nu e cazul sa arunce banii pe prostii. “Putin si bun” e deviza ei, mai ales in bucatarie. Cateva mese pe zi, amesteca rar carnea cu cartodii (numai in musca!) si respecta cele 5 portii de fructe/legume pe zi. Da, aspectul fizic e tare important, tine la silueta, insa mai mult tine la sanatate.

Nu prea face miscare (nu aerobic, nu alearga), doar merge pe jos de cate ori poate. Nu se omoara dupa masini, metrouri si alte mijloace in care pamantul se clatina. Cu avionul inca nu a mers. Totusi nu se ingrasa, pentru ca nu se da in vant dupa ciocolata si/sau dulciuri, in afara de inghetata. Inghetata e la putere, indiferent de anotimp (Nirvana sau Mars, sa ne intelegem). Ii plac tare mult fructele congelate, mai mult chiar decat inghetata. Tot ce-i acrisor, de la rodii la coacaze, la grepfruit rosu si la pomelo, dar nu si portocalele – merg numai sub forma de suc. Gustul amarui nu-i de lepadat: masline verzi sau negre, branzaturi cu mucegai albastru, arahide in sos chinezesc. Da, persoana asta e mare fana a experimentelor culinare si ar incerca orice bucatarie, cata vreme e indeajuns de aromata si condimentata.

Ii place sa iasa des in oras. In fiecare seara de s-ar putea. Cu aceiasi oameni sau cu altii, nu-i bai, numai sa incerce cate ceva nou. E mare fana 3D (la IMAX inca n-a ajuns, dar poate la “Alice in Wonderland”). A incercat si experimente literare (“Casa oglinzilor” a lui Barth, dar nu pricepe ce-i ala “postmodernism literar”) si uneori vrea sa scrie. Rar ii iese, de obicei ii vin in minte fraze gata rumegate din carti si se enerveaza si renunta. Poate mai tarziu.

Doarme ca un pietroi dimineata, cand suna ceasul, mai ales de-i frig. Nu-i place frigul. Zapada e frumoasa doar pe geam. Ceasul e de vina, ii strica visele si nu mai stie daca a mancat cirese in realitate sau doar in vis. 9-10 ore is de ajuns pentru un adevarat somn de frumusete leonin. Inca nu intoarce capetele altora dupa ea, dar nici nu e interesata.

E inca tanara si nestiutoare… si ce repede creste…

Asta e ce=am aflat despre ea pana acum. I kinda like her đŸ™‚

Advertisements